Corning predstavil novú generáciu ochranného skla Gorilla Glass 5

Spoločnosť Corning dnes odhalila piatu generáciu svojho skla Gorilla Glass, ponúknuť by malo zvýšenú ochranu proti pádom z výšky.

Ochranné sklo Gorilla Glass je používané vo väčšine smartfónov na trhu a jeho najnovšia verzia sľubuje podľa slov spoločnosti štvornásobne väčšiu odolnosť voči pádom ako sklá od konkurencie. Piata generácia v laboratórnych testoch prežila až 80 % čelných pádov z výšky 1,6 metra. Výsledný produkt však bude, ako vždy, do veľkej miery závisieť aj od dizajnu samotného telefónu.

Gorilla Glass 5 prichádza dva roky po svojom predchodcovi a na trh by sa malo dostať koncom roka 2016, čo ho robí ideálnym kandidátom pre tohtoročný iPhone 7, prípadne iPhone 8 v roku 2017. Aj keď sa to na stránkach Applu, ani v jeho propagačných materiáloch nedočítate, kalifornská spoločnosť je dlhodobým odberateľom skla od Corningu, ktoré je používané v jej iPhonoch a iPadoch.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.