Návod: ako odinštalovať iOS 10 beta verziu a prejsť späť na iOS 9

Skúšali ste zo zvedavosti nainštalovať beta verziu operačného systému iOS 10? Chcete sa vrátiť k pôvodnému iOS 9? Prinášamé vám návod ako na to.

Aktualizácia na novšiu verziu operačného systému, či už pre počítače alebo mobilné zariadenia, prináša riziko, že niektoré obľúbené aplikácie alebo funkcie nemusia správne fungovať. Pokiaľ ide o betu, je toto riziko oveľa väčšie, pretože sa jedná o nedokončenú verziu, ktorá je stále vo vývoji.

Návod: ako už teraz vyskúšať iOS 10

Ak ste zo zvedavosti nainštalovali podľa nášho návodu beta verziu iOS 10 a chcete sa vrátiť na poslednú stabilnú verziu iOS 9.3.3, postupujte podľa týchto pár krokov:

1.  Spustite na vašom počítači program iTunes (pokiaľ používate PC s Windowsom, môžete si ho stiahnúť z tohto odkazu, v Mac OS X je automaticky nainštalovaný).

2.  Vypnite váš iPhone alebo iPad a pripojte ho pomocou USB kábla s počítačom.

3.  Keď je zariadenie pripojené, zapnite ho a súčasne držte stlačné tlačidlo Domov (Home Button) a tlačidlo zapínania. Po zobrazení loga Apple ich však nepúšťajte. Držte tlačidlá, až kým sa nezobrazí obrazovka režimu zotavovania.

3. downgrade ios 10 beta na ios 9

4.  Keď sa zobrazia možnosti Obnoviť a Aktualizovať, vyberte možnosť Obnoviť. Aplikácia iTunes sa pokúsi preinštalovať systém iOS a pokiaľ ste si zálohovali iPhone, tak z vašej zálohy obnoví jeho pôvodný stav.

4. downgrade ios 10 beta na ios 9

5.  iTunes začne sťahovať poslednú finálnu verziu iOS, aktuálne iOS 9.3.3. Súor má približne 2 GB, takže chvílu to potrvá. Priebeh si môžte pozrieť po kliknutí na šípku v pravom rohu.

5. downgrade ios 10 beta na ios 9

6.  Po dokončení sťahovania iTunes automaticky nainštaluje iOS 9.3.3 a obnoví súbory zo zálohy, vrátane všetkých vašich aplikácií, kontaktov alebo fotografí. Proces inštalácie a obnovy je pomerne rýchly, trvá len pár minút.

6. downgrade ios 10 beta na ios 9

7.  iPhone sa reštaruje a privíta vás domáca obrazovka.

Postup je rovnaký pre všetky iOS zariadenia, ktoré budú podporovať iOS 10 (iPhone, iPad, iPod Touch 6. generácie).Pokiaľ by sa vyskytli nejaké problémy pri downgrade z bety iOS 10 na iOS 9, napíšte nám správu, prípadne využite naše diskusné fórum.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.