Bol zverejnený zoznam emoji ikon, ktoré pravdepodobne uvidíme v Unicode 10

Unicode Consortium dnes zverejnilo zoznam emoji ikon, ktoré by sa mohli stať súčasťou Unicode 10. 

Unicode 10 by malo podľa plánu vyjsť už v roku 2017 a vďaka tomu môžeme vidieť, ktoré emoji sa možno objavia v ďalších aktualizáciách iOS. Dnešný predpoklad zahŕňa 51 kandidátov vrátane lietajúceho taniera, šokovanej tváre s explodujúcou hlavou, tvár s otvorenými ústami, kokos, brokolicu, koláč, pretzel, sandwich, t-rex, žirafiu tvár, mág, vampír, elf, zombie atď.

unicode10emoji-800x245

Títo kandidáti sú často volený z viacerých dôvodov. Jedným je napríklad očakávaná vysoká miera používanosti až po vyžiadanie online komunitou. Avšak kandidáti zatiaľ nie sú úplne zvolený, čo naznačuje, že niektoré emoji z vyššie menovaných môžu byť zo zoznamu vylúčené. Môžeme dokonca očakávať aj emoji, ktoré v tomto zozname nie sú.

ios-10-2-beta-emoji-72

S nenarastajúcou popularitou sa Apple rozhodol pridávať nové emoji častejšie. iOS 10.2 zahŕňa emoji z Unicode 9 a predstavuje nám postavy ako je klaunská tvár, selfie, face palm, fox face, slanina, croissant a ďalšie iné. Unicode 9 bolo schválene Applom v júni 2016, takže môžeme očakávať, že Unicode 10 bude schválený do šiestych mesiacov od vydania.

komentár
  1. Ak je hlavná novinka v systéme pridávanie emoji, niečo nie je v poriadku. Asi som už moc starý na takéto ‘WOW’ funkcie.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.