Aplikácie pre Apple TV sa teraz dajú zakúpiť už aj na iOS zariadeniach a Macoch

Keď Apple predstavil Apple TV štvrtej generácie, ako jej hlavný ťahák spomenul samostatný App Store. “Budúcnosť televízie sú aplikácie” odznelo svojho času na keynote prezentácii.

Prezeranie a nákup takýchto aplikácií však až donedávna nebol vôbec jednoduchý. Prístup k tvOS App Storu bol používateľom spočiatku umožnený len prostredníctvom Apple TV, vývojári tak nemali jednoduchý spôsob, ako svoju tvorbu efektívne propagovať aj mimo vašej obývačky.

Až tento apríl Apple spustil webové náhľady tvOS aplikácií, aj naďalej však zákazníkovi neumožnili aplikáciu stiahnuť, alebo kúpiť. V septembri spolu s tvOS 10 pribudla možnosť automatického sťahovania aplikácií zakúpených na iOS – stále to však znamenalo, že daná aplikácia musí mať iOS verziu a musíte si ju stiahnuť na inom zariadení.

ios-tvos-app-store
Proces nakupovania tvOS aplikácia na iPhone. Zdroj: MacStories

Po nedávnych zmenách tomu tak už nie je. Ak na webe narazíte na link na tvOS aplikáciu, už nemusíte zapínať App Store na svojej Apple TV a konkrétnu aplikáciu hľadať. Stiahnuť, či zakúpiť ju môžete aj inde. Na iOS vás odkaz prepne do App Storu, zatiaľ čo na macOS vás odkáže do iTunes. Ak máte na Apple TV zapnuté automatické sťahovanie zakúpených aplikácií, stiahne sa vám dokonca sama a pri najbližšom zapnutí set-top boxu by ste ju mali nájsť na svojej ploche.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.