Bezplatné streamovacie služby boli kritizované počas cien Grammy

Rapper Common a Neil Portnow, prezident organizácie Recording Academy, ktorá stojí za každoročným odovzdávaním cien Grammy sa počas včerajšej ceremónie posťažovali na hudobné streamovacie služby – konkrétne ich bezplatné varianty ako Spotify.

“Nemá pieseň vačšiu hodnotu ako jedna penny?” opýtal sa Portnow vo svojom príhovore počas odovzdávania 58. ročníka Grammy. “Všetci máme radi pohodlie a taktiež podporujeme technológie a streamovanie, ktoré nás s hudbou spájajú. Ale rovnako sa musíme uistiť, aby umelci vyrastali vo svete, v ktorom je hudba perspektívnou kariérou.”

Common sa následne poďakoval všetkým hudobným fanúšikom, ktorí si kupujú lístky na koncerty, predplatili si hudobnú službu, zbierajú vinylové platne, či inak bojujú za práva umelcov.

Common-and-Neil-Portnow-Grammy-2016-billboard-650

Komentáre boli samozrejme mierené na takmer nulové zisky, ktoré pre interpretov generujú bezplatné hudobné služby a ich momentálny líder, Spotify. Apple Music však taktiež nie je úplne bez viny, služba totiž ponúka trojmesačnú skúšobnú dobu, v ktorej hudobníkom vypláca rovnako ako Spotify. A aj to je úspech, nakoľko pôvodným plánom spoločnosti bolo neplatiť nič.

A čo vy? Preferujete bezplatné služby s reklamami, alebo si za streamovanie radšej priplatíte?

Foto: Billboard

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.