Apple Pay sa tento týždeň spustí v Číne, v pláne je aj Francúzsko

Podľa Reuters je spustenie Apple Pay v Číne tesne za dverami, najväčšia miestna banka službu plánuje spustiť už vo štvrtok, 18. februára.

V ten istý deň by sa Apple Pay malo spustiť aj pre ďalšie dve banky, celkovo sa však očakáva partnerstvo s 19timi finančnými inštitúciami. Čína tak bude oficiálne piatou podporovanou krajinou s Apple Pay, nasledovať bude Spojené štáty, Kanadu, Austráliu a Spojené kráľovstvo.

Preraziť na čínskom trhu však nebude jednoduchou záležitosťou. Krajina má totiž už pomerne rozvinutý ekosystém mobilných platieb, bojovať o zákazníkov bude Apple so zavedenými miestnymi hráčmi ako Tencent a Alibaba Group.

V súvislosti s Apple Pay sa v poslednom čase hovorí aj o Francúzsku, miestne média naznačujú na spustenie služby niekedy v priebehu prvej polovice roku 2016. Oznámenie by sme mohli vidieť napríklad na júnovej konferencii WWDC, no všetko závisí na tom, ako pôjdu rokovania s miestnymi bankami. Dúfajme však, že po obsadení veľkých trhov ako Severná Amerika a Čína sú na rade krajiny Európskej únie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.