Bezpečne odstráňte vaše osobné dáta z iOS zariadenia za pomoci iMyfone Umate Pro

Málokto si uvedomuje, že celý svoj digitálny život nosíme neustále so sebou. Reč je samozrejme o vševidiacom a vševediacom smartfóne.

Sleduje kam chodíme, kto sú naše kontakty, čo si píšeme v e-mailoch, ako sa prihlasujeme k bankovým účtom, kde sa nachádzame, náš zdravotný stav, fotografie, históriu prehľadávania na internete, chatové konverzácie, videá – v skratke, možno toho o vás vie váš smartfón viac ako vy. Preto je zabezpečenie smartfónu heslom absolútnou nevyhnutnosťou. Potrebujete kľúč, aby ste mohli mať dvere k vašemu životu uzamknuté.

Problém nastane, ak sa telefón rozhodnete predať. Jednoduché odpojenie vašich účtov a obnovenie továrenských nastavení nestačí. Ak sa vaše dáta stanú cieľom počítačovej kriminality, so správnym príslušenstvom, odhodlaním a trpezlivosťou sa k nim hackeri dostanú. Obnovenie továrenských nastavení so zmazaním dát tak v skutočnosti poskytuje len ilúziu odstránenia všetkých citlivých údajov.

2

Akonáhle sa dostanú k vašim dátam, máte veľký problém. Hrozí vám, že ich zneužijú k transakciám s bankami, k získaniu cestovných dokladov či úverov, čo na vás bude mať zásadný dopad aj keď o ničom netušíte.

Ako sa teda môžete ochrániť? Jednoduchou možnosťou je použiť profesionálnu službu na odstránenie aj tých najmenších stôp po vašich dátach z iOS zariadenia a bezpečne z neho odstrániť úplne všetko až do štádia, že už žiadna dáta nebudú môcť byť obnovené.

Inými slovami, potrebujete drastické riešenie. To je známe aj pod názvom iMyfone Umate Pro. Tento softvér dokáže za cenu 29,95 USD preskenovať vaše iOS zariadenie a následne vykonať to, čo je nutné, aby vás ochránil. Nutnosť platiť nie je práve najlákavejšia, ale vážne, môžete dať cenovku na vašu identitu? Koľko by vás stálo dostať sa z problémov ak by sa k vašim dátam dostali kyberkriminálnici?

iMyfone Umate Pro

Teraz vám ukážeme, čo všetko iMyfone Umate Pro dokáže, a dokážeme, že stojí za každý cent.

Zdanlivo, aplikácia je propagovaná ako niečo, čo vám dokáže uvoľniť priestor na vašom smartfóne. V tomto ohľade funguje skvele. Dokáže však aj oveľa viac, ako čoskoro uvidíte.

Po inštalácii softvéru a zadaní aktivačného kódu, pripojte iOS zariadenie k vášmu Macu za pomoci štandardného nabíjacieho kábla. iOS zariadenie bude automaticky rozpoznané aplikáciou iMyfone Umate Pro a zobrazí sa na obrazovke.

iMyfone Umate Pro

Odstránenie všetkých dát z vášho smartfónu

Ak chcete svoj smartfóne predať, alebo ak ho používate pre pracovné účely a musíte ho vrátiť vášmu zamestnávateľovi, potrebujete z neho bezpečne odstrániť všetky dáta. Inak by vaše osobné e-maily, fotky a ďalšie osobné dáta mohli byť so správnym softvérom obnovené. Ak nechcete narušiť svoje súkromie, bezpečné odstránenie dát je absolútnou nevyhnutnosťou.

iMyfone Umate Pro

S iMyfone Umate Pro je tento proces extrémne jednoduchý. Stačí ísť do záložky “Erase All Data” na ľavej strane a následne kliknúť “Erase”. Prosím nezabudnite, že aby bolo odstránenie dát úspešné, musíte najprv vypnúť Find My iPhone. Túto možnosť nájdete v nastaveniach iPhonu -> iCloud -> Find My iPhone. Proces bezpečného odstránenia dát zaberie istý čas, takže si po spustení môžete uvariť napríklad dobrú kávu. Počas priebehu nie je možné iPhone používať.

Odstránenie vymazaných súborov

Ak máte pocit, že odstránenie všetkých dát z vášho smartfónu je pre vás priveľa, môžete namiesto toho chcieť odstrániť len niektoré vybrané súbory. Po ich vymazaní v prostredí telefónu je však dobré sa uistiť, že sú skutočne navždy preč, bez možnosti ich obnovenia. Aj v tejto situácii vám všetko uľahčí iMyfone Umate Pro.

Vľavo otvorte záložku “Erase Deleted Files” a následne zelené tlačidlo “Scan”. Aplikácia začne analyzovať, čo všetko môže byť odstránené. Tento sken môže trvať aj hodinu.

Odstránenie osobných dát

Ako už bolo spomenuté vyššie, váš smartfóne o vás vie absolútne všetko hlavne preto, lebo mu to umožníme. Ide napríklad o históriu volaní, surfovania po internete, SMS správ, fotografií… ak máte dôvod niečo z tohto skrývať, či už pred partnermi, rodinou, priateľmi či zamestnávateľmi, potom sa musíte uistiť, že nie sú nijakými nástrojmi obnoviteľné.

iMyfone Umate Pro

“Erase Private Data”  vám poskytne možnosť vybrať, ktoré informácie chcete nadobro odstrániť. Potom už môžete kľudne späť s vedomím, že informácie, ktoré chcete pred ostatnými ukryť, už nikto nenájde.

Uvoľnenie úložného priestoru

Úvodná obrazovka obsahuje informáciu o aktuálne dostupnom voľnom priestore na vašom zariadení. Náš telefón mal voľných 9,64 GB, takže nie veľmi veľa. Poďme sa pozrieť, či dokážeme uvoľniť nejaký priestor. Stačí kliknúť na “Quick Scan” a o ostatné sa postará aplikácia. Po naskenovaní už uvidíte, čo všetko môže byť odstránenie, pre uvoľnenie úložného priestoru.

iMyfone Umate Pro

Pre “Temporary Files”, tlačidlo “clean” okamžite odstráni súbory. S ostatnými položkami ako “Junk Files”, “Large Files” a “Apps”, stlačenie “clean” zobrazí náhľad daných súborov s možnosťou vybrať, čo chcete odstrániť.

iMyfone Umate Pro

Ak sa teraz vrátite na hlavnú obrazovku zistíte, koľko miesta sa vám podarilo uvoľniť. Na našom iPhone to bolo 2,38 GB!

iMyfone Umate Pro

Záver

Odstraňovanie citlivých údajov a vymazaných súborov je niečo, na čo by ste nemali zabúdať. Ak pravidelne používate vaše iOS zariadenie, tak budete stále telefonovať, fotiť, posielať SMS správy… práve toto sú informácie, ktoré by sa nemali dostať do nesprávnych rúk. Vaše súkromie má najvyššiu prioritu, a preto by ste si ho mali stále strážiť. iMyfone Umate Pro vám v tomto pomôže. Bude to váš osobný strážca. Používajte ho múdro.

iMyfone Umate Pro je k dispozícii na stiahnutie nielen na Mac, ale aj na Windows.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.