Apple Watch 2 ponúknu novú technológiu displeja

Budúci model Apple Watch by mohol ponúknuť úplne novú technológiu displeja. Kým súčasné modely disponujú displejmi využívajúcimi Glass-on-Glass technológiu, Apple Watch 2 by už mohli ponúknuť tzv. One Glass Solution (OGS).

Dodávateľom takýchto komponentov by mala byť firma TPK Holding, ktorá poskytla serveru DigiTimes ďalšie informácie. OGS displeje, narozdiel od Glass-on-Glass, obsahujú len jednu vrstvu skla, pod ktorou sa nachádza ešte jedna vrstva pozostávajúca z iného, tenšieho materiálu. Prechodom na tenšie displeje by mal Apple docieliť uvoľnenie dodatočného miesta v hodinkách, ktoré by pri zachovaní terajšej hrúbky mohol využiť na zvýšenie kapacity batérie. Hodinky od Applu totiž ponúkajú celodennú výdrž batérie, s ktorou však niektorí užívatelia nie sú spokojní.

Prechod na novú technológiu má však aj svoju zlú stránku. A ako inak, súvisí s počtom vyrobených kusov. Je ich nedostatok. Firma TPK Holding totiž pri výrobe narazila na nečakané technické komplikácie, kvôli čomu bola úspešnosť výroby oveľa nižšia, než bolo očakávané. TPK tiež tvrdí, že v druhom štvrťroku sa znížili objednávky na dotykové vrstvy pre iPhone, avšak to by sa mohlo v nasledujúcich mesiacoch zmeniť, vďaka spusteniu masovej výroby nového iPhonu. Ten by mal byť predstavený na jeseň a spolu s ním by mal Apple uviesť Apple Watch 2.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.