Apple vydal už siedmu beta verziu operačného systému tvOS 10

Spoločnosť Apple dnes poskytla developerom novú, siedmu beta verziu operačného systému tvOS 10, ktorá je dizajnovaná pre štvrtú generáciu Apple TV. 

tvos-10-beta-1-peek-1

tvOS 10 beta 7 k nám prišla po necelých dvoch týždňoch od vydania tvOS beta 6 a viac ako dva mesiace od momentu, kedy bol tento operačný systém predstavený na WWDC (WorldWide Developers Conference). Je známe, že bety operačného systému tvOS sa omnoho ťažšie inštalujú ako beta aktualizácie iOS alebo OS X. Aby ste mohli nainštalovať betu do Apple TV, musíte mať zariadenie pripojené k počítaču pomocou USB-C a USB-A káblu a za pomoci iTunes alebo Apple Configurator dostať betu do zariadenia. Avšak, akonáhle nainštalujete beta program do zariadenia, ďalšie aktualizácie budú dostupné pomocou bezdrôtovej aktualizácie (over the air).

New-Apple-tvOS-Made-Available-To-Developers-1

Všetky verzie tvOS 10 nám prinášajú vylepšenú hlasovú asistentku Siri, ktorá bude schopná vyhľadávať na báze témy, Live Tune-In pre automatický prístup ku live staniciam a nové nastavenia na ovládanie HomeKit príslušenstva. Funkcia Single-Sign On od teraz umožní užívateľom, aby sa prihlásili a autentifikovali svoje káblové  povolenia iba raz, bez toho aby museli tieto akcie pri každých staniciach a aplikáciach opakovať. Dark mode ponúka lepší vizuálny zážitok pre temnejšie miestnosti (teda s menšou úrovňou svetla), univerzálne aplikácie sú automaticky stiahnuté a na koniec tu máme novú aplikáciu pre iOS zariadenia, Apple TV Remote, ktorý je zrkadlovou aplikáciou pre Siri Remote.

wwdc-2016-apple-tv-dark-mode

Počas celej doby testovania, pridávala spoločnosť Apple do tvOS 10 rôzne nové funkcie, ktoré sú stále ešte vo fáze úprav a neboli zatiaľ predstavené ani testerov. Podľa informácií, by táto beta mala byť poslednou pred vydaním oficiálnej a verejnej verzie tvOS 10.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.