Apple vydal novú verziu iOS 9.2.1, rieši “chybu 53” a bricknuté iPhony

Apple dnes vydal špeciálnu verziu systému iOS 9.2.1, ktorá by mala nadobro ukončiť kauzu okolo “chyby 53” a bricknutých iPhonov.

Tá sa týkala všetkých zariadení, ktoré mali svoj Touch ID senzor opravený, či vymenený v neautorizovanom servise. Bezpečnostná funkcia, ktorá mala zabrániť prístupu k senzoru však vo viacerých prípadoch po aktualizácii systému telefón kompletne zablokovala. Podrobnosti si môžete prečítať tu.

Okolo problému sa po sťažnostiach veľkého množstva zákazníkov už stihla objaviť aj hromadná žaloba. S hrozbou súdneho sporu a kopou nespokojných zákazníkov sa Apple rozhodol chybu priznať a dokonca sa ospravedlniť v krátkom liste, ktorý zverejnila stránka TechCrunch. Ten tiež hovorí, že chyba 53 mala byť na strane spoločnosti len interným testom v továrňach a nikdy nemala priamo zasiahnuť zákazníkov.

Aktualizovaná verzia iOS 9.2.1 je teraz k dispozícii výhradne cez iTunes a nainštalovať si ju môžete na iPhone 6, 6s, 6 Plus, 6s Plus, iPad Mini 3, iPad Mini 4, iPad Air 2 a iPad Pro. Update by mal predísť chybe 53 v budúcnosti, no zároveň dokáže obnoviť každé už bricknuté zariadenie. Touch ID však vrámci bezpečnosti už spätne nespustí.

Apple taktiež ponúka vrátenie peňazí všetkým zákazníkom, ktorí kvôli chybe museli zaplatiť za nové zariadenie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.