Apple vydal audio ovládač na opravu chyby s Windows 10 a Boot Camp

Apple vydal aktualizované audio ovládače, kvôli chybe, ktorá spôsobovala prasknutie reproduktorov na nových MacBookoch Pro počas spusteného systému Windows 10 v Boot Campe. 

Začiatkom minulého miesiaca si niekoľko užívateľov nových MacBookov Pro všimlo, že z ich pravého, ľavého alebo obidvoch reproduktorov vychádza praskajúci zvuk krátko po tom, čo spustili Windows 10 v Boot Campe. Tento problém pretrval aj keď užívatelia následne spustili macOS Sierra.

macbook_pro_late2016_speakers-100692185-orig

Zdá sa, že poškodenie reproduktorov, od kedy sa nainštaluje v Boot Campe Windows 10 je permanentné. To núti užívateľov, aby kontaktovali Apple, kvôli výmene MacBooku Pro za náhradný. Nanešťastie kvôli problému s dodávkami nových kusov sú niektorí užívatelia nútení čakať niekoľko týždňov na swap (Swap = výmena kus za kus).

macbook_pro_13_late2016_review-adam_touchbar-100693206-large-3x2

Nové Boot Camp audio ovládače sú dostupné pomocou Apple Software Update na strane Windows pre 13 a 15 palcový model. Avšak zdá sa, že problém postihuje najmä tie väčšie modely. Samozrejme, že tieto ovládače nepomôžu tým, ktorí už majú reproduktory poškodené.

13886-9014-150813-boot_camp-l

Aj keď sú už dostupné audio ovládače, odporúča sa užívateľom, aby si dávali veľký pozor pri používaní Windows 10 v Boot Campe, kvôli možným, ďalším problémom. Ako dočasné riešenie si niektorí užívatelia zapojili slúchadlá počas bootvacej sekvencie až dokým nenainštalovali ovládače.

high-quality-brand-newinternal-left-right

Niekoľko užívateľov aj po inštalácií ovládačov hlási problém s nízkou hlasitosťou Windowsu 10 ale aj macOS Sierra. Dôvod problému stále nie je známy.  Tento problém sa našťastie netýka starších MacBookov a ani virtualizačného softvéru ako je VMware Fusion a Parallels Desktop.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.