Apple sa umiestnil na 3. mieste vo rebríčku Fortune 500

Apple nezaostal a obsadil 3. miesto v rebríčku Fortune 500. Pre zhrnutie, Fortune 500 sa zaoberá firmami s najväčším nárastom financií a imania za určité obdobie. Samozrejme sa jedná o firmy v Spojených Štátoch. 

apple-money

Keď nahliadneme späť do minulosti zistíme, že Apple sa v roku 2014 a 2015 umiestnil ako piaty, v roku 2013 ako šiesty, potom v 2012 ako siedmy, o rok predtým ako sedemnásty, v roku 2011 to bolo až 35. miesto a nakoniec v roku 2010 získal vysoké číslo 56. Musíme poznamenať, že na liste Fortune 500 nájdeme aj iné známe mená technologických firiem, ako aj dodávateľov pre Apple. Významnými sú napríklad spoločnosti AT&T, Verizon, Amazon.com, HP, Microsoft, IBM, Alphabet, Intel, Cisco Systems, Oracle, Qualcomm, Facebook a Boradcom a podobne.

these-handy-brits-will-make-your-iphones-apple-logo-glow-just-like-your-macbooks

Po viac ako dekáde zlepšovania spoločnosti, sprevádzaným najprv iPodom a potom ešte populárnejším iPhonom sa zdá, že spoločnosť Apple konečne dosiahla vrchol. Stále najviac zárobková a verejne obchodovateľná firma na svete.

– Vedenie spoločnosti Apple

iPod_touch_2015_vs._iPhone_6_hero

Apple zaznamenal aj poklesy a pády, či už z finančného hľadiska alebo z hľadiska popularity. Napríklad znížením predajnosti iPhonov a iPodov. Ale nemôžme zabudnúť aj na situácie, ktoré pomohli spoločnosti dostať sa opäť na vrchol. Spomenúť by sme mohli napríklad expandovanie do Indie, alebo projekt Apple Car. Príjem spoločnosti Apple dosiahol za fiškálny rok 2015 rok neuveriteľných 233,7 miliardy amerických dolárov. Jedná sa teda o 27,9% nárast oproti roku 2014.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť