Apple pripravuje nový iMac s USB-C a Touch Bar klávesnicu

V náväznosti na raňajšie vyhlásenie Tima Cooka reaguje server Bloomberg. Cook v internom e-maile potvrdil pracovníkom, že Apple sa aj naďalej sústredí na Mac a pripravuje nové modely.

Horúcou otázkou sa teda v momente stalo, čo plánuje Apple predstaviť, kedy to plánuje predstaviť a čo tieto modely ponúknu. Viac už o tom u svojich zdrojov zisťoval Bloomberg. Potvrdil, že v roku 2017 máme očakávať mierne aktualizovaný MacBook a MacBook Pro a do obehu tiež vstúpi nový iMac. Čo ponúkne, si však už viete predstaviť sami, stačí sa pritom pozrieť na súčasný trend. Budúcoročný iMac prinesie USB-C porty (a zabije všetky ostatné) a grafickú kartu od AMD. Notebooky sa však dočkajú len drobnej aktualizácie výkonu procesoru.

Bloomberg však predsa len uvádza, že Mac tak trochu stráca focus. Dôvodov je vraj viacero. Hlavný je, že vrchné vedenie nemá jasnú predstavu o tom, čo má Mac priniesť ďalej. Okrem toho od vývoja počítačov Mac odišlo viacero významných osôb a tímy čelia ďalším technickým výzvam. Podľa Bloombergu tiež Apple zvažuje predstavenie samostatnej Touch Bar klávesnice. Osud projektu však závisí od popularity Touch Baru na MacBooku Pro. Otázny je tiež osud Mac Pro. Tu Apple zvažuje presun výroby naspäť do Ázie. Dnes sa vyrába v USA, kvôli čomu je výroba drahšia a pomalšia.

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.