Apple prestal predávať Apple TV 3. generácie

Apple po rokoch prestal predávať tretiu generáciu Apple TV. Tá sa dostala prvýkrát na trh v roku 2012, pričom o rok vyšla jej aktualizovaná verzia. Tá priniesla upravený procesor, ktorý už obsahoval len jedno jadro miesto dvoch.

Na výkon to však nemalo žiaden vplyv, nakoľko u prvej revízie bolo druhé jadro deaktivované. Tretia generácia však priniesla podporu pre 1080p obraz, čo uvítali aj majitelia predošlého modelu. Spomínať na tento model budú aj jailbreakeri, ale v zlom. Apple TV 3. generácie sa im totiž ani po rokoch nepodarilo jailbreaknúť kvôli posilnenej bezpečnosti jadra systému. Niektorí preto po čase svoje pokusy o jailbreak vzdali a orientovali sa len na mody pre predošlú Apple TV.

Čo sa týka softvérovej podpory, tam zatiaľ nie je jasné, či Apple bude naďalej podporovať toto zariadenie alebo nie. Vie sa však, že posledný softvérový update odstránil podporu HomeKit a nechal ho len v najnovšom modeli. Ten predstavuje obrovskú zmenu v tejto produktovej línii. Priniesol nový operačný systém tvOS, niekoľko rokov žiadaný App Store a aj nový ovládač, ktorý využíva dotykovú plochu. Vychádza tiež v dvoch kapacitných verziách, 32GB za 179€ a 64GB za 229€.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.