Apple ponúka vrátenie peňazí alebo opravu zdarma pre určité iMacy s vadnou súčiastkou držiaku displeja

Apple bude vracať peniaze zákazníkom, ktorý si na vlastné náklady nechali opraviť alebo vymeniť stojany na svojich iMac displejoch.

Táto informácia sa dostala na verejnosť z interných dokumentov, ktoré Apple rozoslal autorizovaným servisom. Tieto opravy sa cenovo pohybujú od 100€ vyššie. Dokument od Apple poznamenáva, že niektoré modely 27 palcových iMacov (od decembra 2012 do júla 2014), môžu mať problémy s držiakom stojanu displeja. Tento problém sa prejaví tým, displej vždy padne do najnižšej polohy. Zatiaľ sa zistil, že tento problém majú modely late 2012 a late 2013.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tento problém bol často opisovaný na Apple Support Communities a na rôznych diskusných fórach. Užívatelia popisujú, že keď sa snažili dať displej do inej polohy, započuli prasknutie a displej padol úplne nadol a už sa s ním nedalo nič robiť.  Zdá sa, že celý problém tkvie v jedinej súčiastke držiaceho mechanizmu, ktorá je oproti ostatným z plastu. Táto súčiastka nie je očividne dostatočne silná aby udržala váhu displeja a pod náporom sa zlomí.

zdroj: www.youtube.com

V septembri rozšíril Apple svoj program pre iMacy, aby pokrýval aj modely late 2012 a late 2013 5 rokov od dátumu kúpy. Apple teda teraz súčiastku vymení bez nároku na platbu a ukončenie záruky. Zaujímavé je, že oproti ostatným výmenným a opravným programom na stránkach Apple, nebola tento konkrétny program zverejnený a namiesto toho bol iba rozoslaný interný príkaz autorizovaným servisom.

imac02

Apple odporúča svojim zákazníkom, aby kontaktovali spoločnosť pomocou telefónu alebo webu a začali tak riešiť proces výmeny. Zákazníci, ktorých sa tento problém týka, sa majú podľa Apple zastaviť u svojho predajcu a zistiť, či je ich zariadenie možné opraviť a či spadá pod tento program.

komentáre
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.