Apple pomáha Americkému Červenému Krížu

Apple dnes pridal do iTunes a App Store bannery, ktoré umožňujú užívateľom prispieť Americkému Červenému Krížu na pomoc ľuďom postihnutým zemetrasením v Ekvádore a Japonsku, ktoré sa týmito krajinami prehnalo minulý týždeň.

 

redcrossdonations-800x577

 

Príspevky sa môžu najjednoduchším spôsobom poslať pomocou kreditných kariet, priradeným k účtu. Užívatelia môžu poslať príspevok v hodnote 5, 10, 25, 50, 100 alebo 200 amerických dolárov. Všetky príspevky, ktoré budú poslané spoločnosti Apple, spoločnosť dá Americkému Červenému Krížu. 48 ľudí zomrelo pri zemetrasení v Japonsku a stovky ďalších boli zranený. Pri týchto zemetraseniach bolo nameraných 6.2 a 7.0 stupňa Richterovej stupnice v dňoch od 14.4 do 16.4. Zemetrasenie zanechalo obrovské škody v mestách Kumamoto a Oita. V Ekvádore bolo pri zemetrasení nameraných 7.8 stupňa Richterovej stupnice. Táto prírodná katastrofa si vyžiadala viac ako 500 mŕtvych a ďalšie stovky zranených.

 

iTunes-Red-Cross-Nepal

 

Apple použila metódu príspevkov pomocou iTunes Store už viac krát, aby získali finančnú pomoc pre obete prírodných katastrof. Naposledy sa tomu tak stalo v septembri, na pomoc utečencom a migrantom. Ďalšie zbierky spoločnosti Apple boli vyzbierané kvôli zemetraseniu v Nepáli v roku 2015, v roku 2013 kvôli tajfúnu na Filipínach, hurikánu Sandy v roku 2013 a ďalších.

 

 

V mene našej redakcie dúfame v rýchle zotavenie zranených, a kondolujeme pozostalým.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.