Apple News pridáva formátovanie článkov pre všetkých a podporu natívnej reklamy

Apple dnes sprístupnil formátovanie článkov v Apple News aj pre nezávislých vydavateľov a jednotlivcov. Pridáva taktiež podporu pre nový typ natívnej reklamy.

Po novom bude mať k úprave článkov špecializovaných pre Apple News prístup naozaj každý. Apple plánuje spustiť nové webové rozhranie, pomocou ktorého dostanú k formátovaniu Apple News článkov aj menšie stránky a blogy. Doteraz sa do aplikácie síce mohla dostať akákoľvek stránka s vlastným RSS kanálom, vytvárať články s pokročilou grafickou úpravou a vstavanými videami mohla len vyše stovka partnerských publikácií.

Apple tiež spúšťa analytické nástroje, pomocou ktorých budú môcť vydavatelia sledovať dáta o svojich čitateľoch a nový typ natívnej reklamy. Tá by sa pritom mala v podobe bannerov zobrazovať priamo v hlavnom feede spolu s ostatnými článkami. V budúcnosti sa tiež údajne plánuje podpora pre predplatné a Pay Wall.

appleadformat-800x200
Šablóna pre nový typ natívnej reklamy.

Zmeny by sa mali prejaviť už čoskoro na webe Apple News Publisher.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.