Apple najal expertku na robotiku a bývalú viceprezidentku firmy Nest

Apple do svojho tímu najal Yoky Matsuoku, expertku v oblasti robotiky a bývalú viceprezidentku vo firme Nest, ktorá sa zaoberá vývojom inteligentných termostatov.

Matsuoka bude podľa Fortune pracovať na projektoch týkajúcich sa zdravia a zodpovedať sa bude senior viceprezidentovi operácií, Jeffovi Williamsovi, ktorý vedie iniciatívy ako HealthKit, ResearchKit a CareKit.

Yoky Matsuoka nie je v obore žiadnym nováčikom. Ako spoluzakladateľka experimentálneho laboratória Google X sa neskôr dostala do spoločnosti Nest (vedenej bývalým Apple zamestnancom a tvorcom iPodu, Tonym Fadellom), ktorú Google pred nejakým časom odkúpil. Tam šéfovala vývoju učiacich sa algoritmov pre ich inteligentný termostat. Nest opustila minulý rok.

yoky.2008.07
Zdroj: cs.washington.edu

Pred prácou v Googli bola riaditeľkou a zakladateľkou Neurobotics Laboratory na University of Washington, kde sa zaoberala vývojom robotickej ruky a systémom na pomoc pacientom po porážke, s poraneniami miechy a poškodeniami mozgu. Konkrétna náplň jej práce v Appli a spôsob, akým uplatní svoje znalosti robotiky a umelej inteligencie zatiaľ známa nie je.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.