Podľa magazínu Time je iPhone najvplyvnejším zariadením všetkých čias

Magazín TIME zverejnil zoznam 50 najvplyvnejších gadgetov všetkých čias. Obsahuje zariadenia ako telefóny, počítače, televízory, či hudobné prehrávače.

Na prvej priečke sa umiestnil iPhone, vďaka tomu, že “fundamentálne zmenil náš vzťah k počítačom a informáciám”. Apple bol prvým výrobcom, ktorému sa podarilo sprístupniť smartfóny masám, čo viedlo k novej ére osobných počítačov, plnej plochých, dotykových telefónov s prispôsobiteľným rozhraním. iPhone potom ďalej vydláždil cestu mobilným aplikáciám a navždy zmenil spôsob, akým každodenne komunikujeme.

iPhone pritom nie je jediným Apple produktom na zozname. Na 3. priečke sa napríklad umiestnil Macintosh, ktorý sa zaslúžil o nastavenie štandardu, podľa ktorého ľudia interagujú s počítačmi. iPod ako predchodca moderných mobilných zariadení od Applu sa umiestnil 9., “radikálne odlišný” tablet v podobe iPadu skončil na 25. mieste a iBook, ktorý bol prvým laptopom so zabudovaným Wi-Fi, sa umiestnil na 38. priečke.

bibooktogo640x480

Z ostatných telefónov sa v zozname objavila Motorola Droid, ktorá pomohla spopularizovať systém Android, BlackBerry 6210 a klasika v podobe prvého mobilu so zabudovanou anténou – Nokie 3210. Celý zoznam, ktorý obsahuje produkty ako napríklad Google Glass, Fitbit, Kindle, Oculus Rift a Walkman, si môžete pozrieť na stránkach TIME.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.