Apple Maps dostali podporu pre verejnú dopravu v Prahe

Apple Maps dostali informácie o verejnej doprave už v treťom európskom meste. Po Londýne a Berlíne sa od včera tranzitné informácie zobrazujú aj v Prahe.

Nové dáta v Apple mapách zahŕňajú Pražské metro, Esko, autobusy, električky a dokonca aj sezónny vlak Cyklohráček určený pre turistov. Odchody mestskej dopravy si môžete pozrieť po kliknutí na vybranú zastávku, či miesto záujmu, no k dispozícii sú aj pri spustení navigácie. Stačí kliknúť na tab Doprava. Dostupné sú aj rôzne upozornenia o meškaniach.

Apple Maps v Prahe

Napriek celkom prekvapivému sprístupneniu dopravných údajov v Prahe je ich dostupnosť v Apple Maps stále obmedzená. Nájdete ich totiž len v necelých tridsiatich lokáciách po celom svete. Minulý týždeň Apple pridal dáta do vybraných miest v Spojených štátoch a Kanade. Dopravné informácie sú pritom dostupné aj v stovkách miest v Číne, viditeľné sú však len po návšteve krajiny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.