App Store dosiahol nový rekord, vývojárom vyplatil už 50 miliárd

Tim Cook na svojom Twitteri včera zverejnil rekordné čísla týkajúce sa predajov na App Store. Za minulý mesiac zaznamenali vývojári najväčšie zisky v histórii obchodu.

Okrem toho, že júl bol pre výojárov a celkové zisky rekordným mesiacom sa Cook podelil aj o ďalšie číslo. Za celú históriu App Storu spoločnosť vývojárom vyplatila už viac než 50 miliárd amerických dolárov. Na poslednom oznámení finančných výsledkov Apple ohlásil najvyššie štvrťročné príjmy z App Storu, ktoré oproti minulému roku narástli o 27 percent.

Tim Cook očakáva, že počas najbližších 12tich mesiacov sa príjmy zo všetkých Apple služieb (App Store, iTunes Store, Apple Music, iCloud a AppleCare) budú veľkosťou rovnať spoločnostiam z rebríčka Fortune 100.

Bolo by zaujímavé sledovať, o koľko percent príjmov za minulý mesiac sa zaslúžila jedna z najväčších mobilných hier za poslednú dobu. Pokémon Go vyšiel v Spojených štátoch 5. júla a krátko na to sa objavil aj na ostatných svetových trhoch. Hru si stiahlo už viac než 100 miliónov hráčov a denne na obchodoch App Store a Google Play zarobí približne 10 miliónov dolárov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.