App Store čakajú veľké zmeny, pracuje na nich tajný tím zamestnancov

Na zmenách pre mobilný App Store údajne pracuje sto členný tím zamestnancov, testuje sa aj možnosť platených výsledkov vyhľadávania.

App Store síce so svojimi aplikáciami v roku 2008 priamo odštartoval mobilnú revolúciu, no za uplynulé roky akoby stagnoval. Apple v posledných mesiacoch zvýšil dôraz na ručne vyberaný obsah, no kategorizácia aplikácií a predovšetkým vyhľadávacie algoritmy sú stále pozadu. To by sa však v blízkom čase mohlo zmeniť.

Server Bloomberg prináša informácie o tajnom tíme Apple zamestnancov, ktorí pracujú na dôležitých zmenách pre spôsob, akým používatelia hľadajú a inštalujú aplikácie. Jednou z funkcií, s ktorou sa Apple údajne pohráva sú platené výsledky vyhľadávania, pomocou ktorých by si vývojári mohli priamo financovať lepšie umiestnenie v rámci vyhľadávania. Podobne už pracuje Google Play Store na Androide – pri hľadaní výrazu “puzzle game” sa napríklad zobrazia aj sponzorované výsledky.

Phil Schiller odpovedá na sťažnosti ohľadom App Store algoritmov

Sto členný tím vedie Todd Teresi, ktorý predtým šéfoval reklamnej iniciatíve iAd. Tá bola v uplynulých mesiacoch zrušená a jej zamestnanci rozdelený do ostatných projektov. Koncom minulého roka bol App Store taktiež presunutý spod velenia šéfa služieb Eddyho Cuea a dostal sa do rúk vedúcemu marketingu a produktov, Philovi Schillerovi. Na spomínaných zmenách sa podľa všetkého začalo pracovať len nedávno a zatiaľ nie je jasné, kedy sa noviniek dočkáme.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.