Aplikácie Spotify pre Apple TV sa tak skoro nedočkáme

Na Githube prebehla diskusia medzi developermi a vedúcim projektu Spotify Samuelom Erdtmanom, ktorý potvrdil, že sa táto spoločnosť streamujúca muziku nebude “v najbližšej dobe” zaoberať vývojom aplikácie pre štvrtú generáciu Apple TV. 

Diskusné vlákno, ktoré pôvodne začalo ako požiadavka Spotify SDK podporovať tvOS, bolo Erdtmanom neskôr uzamknuté, pretože vedúci projektu povedal, že vytváranie podpory Spotify pre Apple TV bolo “posunuté do úzadia”. Avšak táto správa nemusí byť oficiálnym stanoviskom Spotify. Spoločnosť ani nenaznačila, že by sa nikdy na Apple TV neobjaví. No podľa slov Erdtmana, nie je v súčasnosti Spotify na Apple TV prioritou spoločnosti. Mnohí užívatelia by radi privítali a využívali aplikáciu Spotify na tvOS. Avšak nie je pre  veľkým prekvapením, že tieto dve spoločnosti možno nikdy nedosiahnu žiadnu dohodu, ako by tento zážitok spoločne sprostredkovali. Počas leta, sa Apple a Spotify hádal o 30% zisk Applu, ktorý získal vďaka iOS App Store odoberaniam. To spôsobilo, že si Spotify začal účtovať $12,99 za odber kúpený cez App Store.

spotify-apple-tv

Spotify obvinil Apple za používanie svojej taktiky ako “zbrane na poškodenie konkurencie”, zatiaľ čo Apple obvinil Spotify za “uchýlenie sa k nepodloženým správam a polovičným pravdám” aby si získali náklonnosť verejnosti. Potenciálna tvOS Spotify aplikácia bude pravdepodobne zdarma avšak so silnou zlou krvou medzi dvoma spoločnosťami, čo samozrejme ovplyvní hlavne užívateľov. Zdá sa, že sa Spotify snaží úplne vyhnúť vytvoreniu aplikácie pre tvOS. Amazon sa aktuálne tiež zdráha vytvoriť aplikáciu Amazon Prime Video pre Apple TV, až do kým mu Apple “neposkytne prijateľné podmienky”.

spotify

Pre užívateľov, ktorých táto správa veľmi nepotešila existuje riešenie. Funkcia AirPlay od Apple je stále k dispozícií a umožní streamovať muziku zo Spotify na iPhone alebo iPade pomocou pripojenej Apple TV.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.