Ako si zahrať šach v aplikácií Facebook Messenger?

Facebook Messenger sa veľmi rýchlo stal jednou z najpoužívanejších aplikácií na smartfóne, ktorú má takmer každý užívateľ. A stane sa viac ako iba aplikácia na posielanie textových správ, keď sa pred nedávnom odhalilo, že si spoločne so svojím priateľom môžete zahrať šach.

30DA17B600000578-3430794-image-m-29_1454538787780

Určite sa divíte, že si takúto hru môžete zahrať a pýtate sa sami seba ako to vyzerá a ako sa to hrá. A či je to vážne pravda. Veď je to divné. Presvedčíme vás o opaku. Je to výborný nápad od Facebooku, kedy si nemusíte sťahovať rôzne aplikácie z iOS App Store aby ste si zahrali s ľuďmi, ktorých ani nepoznáte. Pri verzii v Messengeri ste si apoň istý, že viete, s kým hráte. secret-facebook-messenger-chess

 

Ako si zahrať šach v Messengeri?

  1. Otvorte si konverzáciu s osobou, ktorú chcete vyzvať.
  2. Do poľa pre písanie zadajte: @fbchess play a odošlite správu. A môžete začať hrať.
  3. Zobrazí sa vám malá šachová hracia doska a váš priateľ, ktorého ste vyzvali bude ako prvý na ťahu.
  4. Aby ste mohli spraviť ťah, zadajte @fbchess a potom písmeno a číslo, ktoré korešponduje s miestom, na ktoré chcete svoju figúrku poslať. Ku príklad pre Vežu použite písmeno R a pre kráľovnú Q. Čiže ku príkladu, @fbchess Rc4.

facebook-messenger-chess-help

Ak potrebujete pomôcť a vidieť zoznam všetkých príkazov, použite @fbchess help. Hra šach pre Messenger je zadarmo a dostupná pre užívateľov iOS a aj Android.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.