Ako si poradí iPhone SE s vodou?

Prežije iPhone SE hodinový kúpeľ? Odpoveď na túto otázku nám ponúka video na youtube.

Už za pár dní začne predaj nového iPhonu SE aj na Slovensku. Na vybraných svetových trhoch je už pár dní k dispozícií a internet zaplavujú videá s rôznymi, niekedy aj trochu nezvyčajnými testami.

Prvé testy potvrdzujú, že iPhone SE nedosahuje odolnosti modelov 6s a 6s Plus

Apple neuvádza stupeň krytia voči vniknutiu telesa alebo tekutín, takzvaný IP kód, pri iPhonoch. Ale pri výrobe prijal opatrenia, vďaka ktorým by ich “pár “ kvapiek vody nemalo poškodiť. Porty na základnej doske sú zaliate silikónom, lepšie chránený je aj fotoaparát, displej, batéria alebo lighting konektor.

Ako môžete vidieť v nasledujúcom teste, od doby iPhonu 5s sa ich vodeodolnosť značne zlepšila. Na ňom sa už približne po piatich minútach a tridsiatich sekundách začínajú na displeji objavovať zvislé pruhy a zariadenie ostáva nefunkčné, avšak novšie iPhnony SE a 6s aj po hodinovom kúpeli nevykazujú známky poškodenia.

Ako sme už spomínali, Apple neuvádza pri svojich zariadeniach IP kód, avšak je dobre vedieť, že pár kvapiek vody im neublíži. Šušká sa, že nový iPhone 7 bude práve tým modelom, ktorý bude vodeodolný. Ale to zistíme až na jeseň.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.