Prvé testy potvrdzujú, že iPhone SE nedosahuje odolnosti modelov 6s a 6s Plus

iPhone SE sa už dostal do rúk zákazníkov na väčšine svetových trhov a postupne sa začínajú objavovať tradičné testy. Okrem unboxingov a recenzií sme dostali už aj prvý pohľad na vnútorné komponenty a teraz sa objavuje aj profesionálny test odolnosti.

Spoločnosť SquareTrade nový iPhone otestovala sériou tvrdých skúšok a výsledky následne porovnala s jeho väčšími bratmi, iPhonom 6s a 6s Plus. Výsledky neprekvapia. iPhone SE je čo sa týka dizajnu identický so svojimi predchodcami z roku 2012 a 2013 a to sa odráža aj na odolnosti jeho hardvéru.

Snímka obrazovky 2016-04-04 o 20.58.45

SquareTrade telefón najprv ponorili do vody – iPhone SE sa permanentne vypol už po necelej minúte, naproti tomu iPhone 6s pod vodou vydržal až 30 minút. iPhone 6s Plus odišiel po desiatich minútach. Napriek väčšej hrúbke iPhone SE neobstál ani pri testoch ohýbania – telefón sa ohol už pri váhe 72 kg, pri 80 kg sa úplne zničil. iPhone 6s sa naproti tomu pri rovnakej váhe len začal ohýbať. Vďačiť za to môže zrejme pevnejšiemu hliníkovému telu.

Všetky tri telefóny zlyhali pri páde displejom na betón. Pri páde na bok však 6skové modely utrpeli len kozmetickú škodu, no iPhone SE sa nalomil a z tela sa odlepil celý sklenený panel aj s displejom. Výsledky sa približne stotožňujú s testami, ktoré boli vykonané na predošlých modeloch 5 a 5s, ktoré mali rovnakú konštrukciu. iPhone SE tak do vienka nedostal pevnejšie hliníkové telo, ani zásadné vylepšenia vnútornej štruktúry.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.