9,7″ iPad Pro má najlepší displej

Technici z portálu DisplayMate si zobrali pod lupu nový 9,7″ iPad Pro, presnejšie jeho LCD displej. Výsledok: “najlepší mobilný LCD displej”.

9,7″ iPad Pro výkonovo zaostáva za väčším 12,9″ modelom

Na prvý pohľad sú displeje iPadu Air a nového 9,7″ iPadu Pro podobné ako “vajce vajcu”. Rovnaké rozmery, rovnaké rozlíšenie, majú rovnakú hustotu pixelov 264 ppi. Ale podľa portálu DisplayMate tu končia všetky podobnosti.

Okrem farebného profilu sRGB (sRGB/Rec.709), podoporuje menší iPad Pro aj profil DCI-P3, ktorý sa využíva najmä vo filmovom priemysle. Technici z DisplayMatte ohodnotili farebnosť displeja ako “vizuálne dokonalú”. Displej v 9,7″ iPade Pro je pravdepodobne lepší, ako akýkoľvek iný displej použitý vo smartfóne, monitore alebo dokonca v televízore.

Zároveň displej v novom iPade Pro má o 20 percent väčšiu svietivosť ako ostatné modely iPadov. Nameraných bolo 511 cd/m2 (nitov), pre porovnanie v iPade Air 2 má svietivosť 415 nitov. Vďaka antireflexnej vrstve odráža displej 9,7″ iPadu Pro len 1,7 percenta okolitého svetla, konkurenčné až 4,5 – 6,5 percenta.

S kontrastným pomerom 1 022:1 musí menší z iPadov Pro priznať porážku. 12,9″ súrodenec s kontrastným pomerom 1 631:1 stanovil v tejto oblasti rekord, avšak podľa DisplayMate aj pomer 1 022:1  “veľmi dobrý pre mobilné zariadenia”.

Ak vás zaujíma táto téma, celú správu si môžete prečítať po kliknutí na tento odkaz.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.