Vývojári už môžu využívať zmenšovanie aplikácií v iOS 9

Funkcia App thinning (stenčovanie aplikácií), ktorá umožní používateľom z App Store stiahnuť len časti aplikácie potrebné pre ich konkrétne zariadenie, bola predstavená už v júni ako súčasť iOS 9, no do obehu sa dostáva až teraz. Mohol za to údajný bug v iCloud zálohách, ktorý je však s príchodom verzie iOS 9.0.2 vyriešený.

Vývojári tak už môžu odovzdávať aplikácie, ktoré funkciu podporujú, čo pomôže zmenšiť miesto, ktoré v zariadení budú zaberať. App thinning môže prospieť obzvlášť majiteľom menších 16 GB iOS zariadení, ktoré má Apple ešte stále v ponuke. Podrobnosti o tom, ako funkcia funguje, si môžete prečítať v našom článku.

Problematike ohľadom nedostatku úložného priestoru v iOS zariadeniach sa venoval už aj šéf marketingu Phil Schiller v diskusii s blogerom Johnom Gruberom. Riešením sú podľa neho cloudové služby, do ktorých zákazníkom odporúča uložiť svoje fotky a hudbu. Apple taktiež nedávno navýšil množstvo ponúkaného miesta v iCloude – stále si však zaň zaplatíte, bezplatné úložisko ostáva aj naďalej na 5 GB.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.