V Číne dostanú vašu aplikáciu do Top 10 na App Store za desaťtisíc eur

Z čínskych sociálnych sietí sa dostala do obehu fotografia údajne pochádzajúca z „farmy“ na umelé dvíhanie hodnotení aplikácií v App Store. Na fotografii má byť jedna z pracovníčok, sediaca pred päťdesiatimi iPhonami 5C, na ktorých manuálne zvyšuje používanosť a hodnotenia aplikácií. Firmy vyvíjajúce aplikácie pre iPhone si v takýchto farmách môžu zvýšiť návštevnosť, či už z dôvodu oslovenia investorov alebo aj priamo používateľov.

Aj takto sa zrejme dosahuje popularita aplikácií. Zdroj: techinasia.com Store je známy rôznymi ombedzeniami pre robotov, ktoré by podobnú činnosť robili automatizovane. Manuálna práca je tak zrejme jediným spôsobom ako ho oklamať a predbehnúť tak v rebríčkoch poctivé aplikácie. Či sa však jedná o autentickú fotku pracovníčky nie je isté.

Podľa portálu techinasia.com sa na Taobao (čínska obdoba eBayu) dajú nájsť mnohé služby z tejto kategórie a podľa snímky jedného z cenníkov sa v prepočte ich ceny pohybujú v tisíckach eur. Za záruku dosiahnutia prvej desiatky neplatených aplikácií to môže vyjsť až na desaťtisíc. Podobné praktiky sa v poslednej dobe často používajú napríklad aj na zvýšenie popularity stránok na Facebooku a ďalších sociálnych sieťach.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.