Tim Cook: Neplánujeme zlúčiť iPad a MacBook

Tim Cook sa minulý týždeň vyjadril, že PC trh pomaly upadá a budúcnosť bude patriť zariadeniam ako iPad Pro. “Prečo by ste si dnes mali kúpiť PC?” pýtal sa v rozhovore pre The Telegraph. Ukázalo sa však, že Cook mal na mysli len konkurenčné Windows zariadenia.

“Macy a PC neberieme ako to isté.” povedal pre Independent.ie. Poprel, že tradičné počítače čaká v najbližšej dobe úpadok a v oboch kategóriách – iPad aj Mac – vidí svetlú budúcnosť. V najbližšej dobe ich však Apple určite neplánuje zlúčiť do jedného – hybridné zariadenia majú podľa neho totiž príliš veľa kompromisov. Podobným spôsobom sa Cook vyjadril aj k nedávno predstavenému hybridu Surface Book od Microsoftu.

Nebolo by to ale prvýkrát, čo spoločnosť vydala zariadenie, proti ktorému vzdorovala – stačí sa pozrieť na minuloročné iPhony s veľkými displejmi. A keď vezmeme do úvahy, že A9X čip v iPade Pro svojim výkonom prekonáva väčšinu laptopov na trhu, je jasné, že podobným zariadeniam patrí budúcnosť. A aj keď hybridné laptopy od Applu asi len tak čoskoro neuvidíme, s príchodom správnej technológie by sme ich v budúcnosti ani úplne nevylučovali.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.