iPad Pro je rýchlejší ako 12-palcový MacBook

Už od oznámenia iPadu Pro sme vedeli, že nový A9X čip bude výkonnou beštiou. Malú ukážku toho, čo môžeme čakať nám ukázala jeho slabšia verzia A9, ktorá sa nachádza v najnovších iPhonoch. Prvá testy totiž ukázali, že ide o najvýkonnejší smartfónový procesor na trhu.

Tento týždeň sme sa konečne dočkali vydania veľkého iPadu a prvé benchmarky dokazujú, že je (s obrovským náskokom) najvýkonnejším iOS zariadením a dokonca sa vyrovnáva aj niektorým MacBookom. Server ArsTechnica porovnal výkon iPadu Pro so zvyškom portfólia spoločnosti pomocou populárneho programu GeekBench. Výsledky sú nasledovné:

iPad-Pro-charts.001

iPad Pro síce neobsahuje tretí grafické jadro tak ako Air 2, no vďaka vysokej taktovacej rýchlosti 2,25 GHz ho prekonáva okrem single-core aj v mulit-core testoch.

iPad-Pro-charts.002

Ešte zaujímavejšie je porovnanie s najnovšou generáciou MacBookov. iPad Pro je v single-core testoch rýchlejší ako MacBook Air v základnej Core i5 konfigurácii a vyrovnáva sa s MacBookom Pro a posledným modelom Microsoft Surface Pro 4.

iPad-Pro-charts.003

Pri multi-core záťaži iPad podstatne zaostáva. Vo všetkých testoch je však rýchlejší ako Intel Core M procesor v najnovšom prírastku do rodiny Macov, 12-palcovom MacBooku.

iPad-Pro-charts.004

Fascinujúce sú tiež testy grafického výkonu GFXBench OpenGL, v ktorých iPad prekonáva oba 15 a 13-palcové modely MacBooku Pro s integrovanou grafickou kartou od Intelu a taktiež Surface Pro 4.

iPad-Pro-charts.008

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.