The Beatles budú už od zajtra dostupní na streamovanie

The Beatles boli donedávna jedným z posledných interpretov, ktorí odolávali prechodu na digitálne média a streaming. Od dnešnej polnoci si však celú ich diskografiu budete môcť vypočuť na vašej obľúbenej hudobnej službe.

Už za niekoľko hodín bude celý repertoár legendárnej skupiny – 13 štúdiových albumov a 4 špeciálne kompilácie – dostupný na všetkých streamovacích službách, vrátane Apple Music, Spotify, Tidal, Deezer a Google Play Music.

Zatiaľ čo sólo tvorba jednotlivých členov Beatles je na streamovanie k dispozícii už dlhší čas, na ich spoločné dielo sme si však museli nejaký čas počkať. Skupina taktiež dlho vzdorovala aj digitálnym predajom – na iTunes sa s veľkou pompéznosťou objavili až v roku 2010.

Podľa správ z minulého týždňa sa o sprístupnení Beatles materiálu hovorilo už v roku 2014 a neskôr znovu začiatkom roka. Zdroje Billboardu tvrdia, že potrebné zmluvy však boli podpísané až tento september. Ide tak o jeden z posledných chýbajúcich článkov streamovacích služieb. Led Zeppelin a Pink Floyd sa pred pár rokmi objavili s časovou exkluizivitou na Spotify a AC/DC si streamovanie osvojili toto leto s príchodom Apple Music.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.