Hudba od hviezd ako Beatles bude zrejme už aj v Apple Music

Keď Apple zahájil v júni svoju službu Apple Music, zistilo sa, že neponúka celý katalóg skladieb od veľkých umelcov, vrátane Beatles. To sa ale pravdepodobne už čoskoro zmení.

Podľa správy, ktorú uviedol Billboard, hudba od Beatles už bude dostupná aj pre streamovanie a to od budúceho týždňa. S istotou sa ale zatiaľ nevie, ktorá streamovacia služba dostane povolenia ako prvá.

Prvýkrát bol katalóg skladieb od Beatles k dispozícii v digitálnej verzii v roku 2010 výhradne cez iTunes, vďaka čomu vtedy Apple predal 2 milióny ich skladieb v priebehu niekoľkých dní. Priniesť všetky skladby alebo aspoň ich väčšinu aj do katalógu Apple Music, by mohla byť pre Apple rovnako veľká výhra.

Podobný scenár sa stal aj s AC/DC, ktorá dlho vzdorovala digitálnym hudobným predajom, no nakoniec prišla do iTunes v roku 2012 a neskôr aj do Apple Music.

A čo sa týka Beatles v iTunes v súčasnosti, do iTunes prišla začiatkom tohto mesiaca exkluzívne aj zbierka s 50-timi videami. Bude teda Beatles ďalšou z veľkých hviezd, ktorá zavíta do Apple Music? Definitívne potvrdenie príde už budúci týždeň.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť