TAG Heuer spolupracuje na inteligentných hodinkách s Google a Intelom

Úvodné zosmiešňovanie Apple Watch konkurenciou a tvrdenia, že sú odsúdené na neúspech, rýchlo vystriedali preteky v tom, kto z tradičných švajčiarskych výrobcov hodiniek prinesie na trh skôr svoje vlastné inteligentné hodinky. TAG Heuer avízoval prácu na inteligentných hodinkách už minulý rok, no postupne vypúšťa aj ďalšie detaily. Na konferencii zameranej na hodinky vo Švajčiarsku oznámil, že nadviazal spoluprácu s Google a Intelom. Výsledkom tejto spolupráce majú byť luxusné inteligentné hodinky, ktoré by mali konkurovať Apple Watch. Cieľom však nie je bojovať proti Apple, ale poskytnúť pripojené hodinky s duchom TAG Heuer.

TAG Heuer patrí do rovnakej skupiny značiek (LVMH) ako napríklad Hublot a Zenith, čo by mohlo znamenať, že sa inteligentné funkcie dostanú aj do luxusnejších modelov. Aj samotné Apple Watch budú k dispozícii aj v luxusnom prevedení za 18 tisíc eur, a tak by zodpovedajúca konkurencia v tejto cenovej kategórii mala zmysel. Podľa riaditeľa TAG Heuer, Jean-Clauda Bivera ide o najvýznamnejšiu novinku v jeho kariére a nové hodinky by mali byť najlepším produktom tohto druhu. TAG Heuer bude mať na starosti dizajn a materiály, Intel hardvér a Google softvérovú platformu Android Wear. V predaji by mali byť už koncom tohto roka, kedy budú oznámené aj ceny a funkcie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.