Nahnevané vtáky majú skutočný dôvod na zlosť – zisky klesli o polovicu

Či už patríte k milovníkom Angry Birds alebo ste im, podobne ako ja, nikdy neprišli na chuť, jedno sa nedá poprieť – svojim globálnym záberom na všetky vekové kategórie a presahom do ďalších segmentov mimo mobilné hry si určite zaslúžia prívlastok kultová séria. Ich úspech prakticky nemá na poli mobilných hier obdoby. Samozrejme, pre ich tvorcov zo štúdia Rovio išlo päť rokov o zlatú baňu. Od vydania originálnej hry Angry Birds v roku 2009 zisky prudko stúpali a spoločnosť aj produkty pod značkou Angry Birds pribúdali. Štúdio už dnes má príjmy aj z iných hier, no práve výrazný pokles príjmov z licencovania Angry Birds spôsobil, že klesli celkové príjmy aj zisky. Zisky pred zdanením boli v roku 2014 len 17 miliónov eur, čo je polovica oproti roku 2013, nehovoriac o predošlých rokoch, keď boli zisky omnoho vyššie.

Riaditeľ Rovia si však myslí, že spoločnosť sa hýbe správnym smerom a vnútorné zmeny ju povedú späť k rastu v roku 2015. Tento rok už štúdiu vyšli dve hry – Jelly Jam a Angry Birds Stella POP! a veľa si sľubuje aj od pripravovaného filmu Angry Birds, ktorý vyjde budúci rok.

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.