ResearchKit od Apple postupne preniká do farmaceutického priemyslu

Okrem zjednodušovania nášho každodenného života sa Apple postupne pokúša prispievať aj k zlepšovaniu nášho zdravotného stavu. Okrem rôznych fitness aplikácií pre iPhone a Apple Watch sa orientuje aj na výskum, presnejšie v podobe ResearchKitu dostupného pre všetkých vedcov. Jeho cieľom je využiť obrovskú používateľskú základňu, ktorú iOS zariadenia majú, na výskum nových liekov a zdravotného stavu obyvateľstva, to všetko pri maximálnej anonymite.

Obrovský zdroj dát o pacientoch vlastniacich iOS zariadenia uľahčí výskum nových liekov a ich účinkov aj farmaceutickým firmám, ktoré sa už pomaly pripravujú do integrácie ResearchKitu do svojich klinických štúdií. Jedna z najväčších farmaceutických firiem na svete, GlaxoSmithKline, teraz oznámila, že tiež v súčasnosti pracuje na integrácii ResearchKitu do svojich klinických skúšaní, pričom využívať by sa mal začať už v najbližších mesiacoch.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.