Prečo Apple TV nebude podporovať Siri aj u nás

Aj keď je hlasové ovládanie prostredníctvom Siri jeden z hlavných ťahákov novej generácie Apple TV, táto funkcia je zatiaľ limitovaná len na 8 podporovaných krajín – Spojené štáty, Anglicko, Austráliu, Kanadu, Francúzsko, Nemecko, Španielsko a Japonsko. Na ostatných trhoch, vrátane Slovenska, sa bude set-top box predávať s modifikovaným diaľkovým ovládačom bez zabudovaného mikrofónu a tým pádom bez Siri.

Update: Siri na Apple TV je nakoniec dostupná aj u nás

Prečo sa však Apple rozhodol ísť týmto smerom? Siri je na iOS predsa dostupná vo viac ako 15-tich jazykoch a v 30-tich krajinách.

Podľa najnovšej správy zo stránky MacPrime, ktorá kontaktovala priamo Apple, sú hlavným dôvodom absencie Siri rozdiely vo výslovnosti názvov filmov a mien hercov v rôznych jazykoch. Siri na Apple TV totiž funguje trochu inak ako na iOS, potrebná je optimalizácia pre nepreberné množstvo televízneho a filmového obsahu.

apple-tv-siri-interface

Ako príklady, ktoré sa v americkej angličtine čo sa týka výslovnosti najviac odlišujú, uviedli film Charlie and the Chocolate Factory (Charlie a továreň na čokoládu), či herca Matthewa McConaugheyho. Okrem výslovnosti veci značne komplikujú taktiež aj lokalizované názvy filmov a seriálov. Aby sa predišlo potenciálnej frustrácií a problémom u zákazníkov z ostatných regiónov, Apple sa nakoniec rozhodol funkcionalitu obmedziť.

Zástupcovia spoločnosti však naznačili, že v dohľadnej dobe môžeme očakávať rozšírenie Siri aj pre ďalšie jazyky a krajiny. Konkrétne detaily ale bližšie nešpecifikovali.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.