Siri na Apple TV je nakoniec dostupná aj u nás

Okolo novej Apple TV a dostupnosti Siri sa špekuluje už od jej predstavenia pred vyše mesiacom. Siri je totiž podľa Applu oficiálne podporovaná len v ôsmich krajinách. Veciam taktiež nepomohla stratégia, akou spoločnosť na rôznych trhoch propaguje svoj nový diaľkový ovládač. V krajinách s podporou pre Siri sa totiž Apple TV predáva so Siri Remote, zatiaľ čo v ostatných je diaľkové označované len ako Apple TV Remote.

Viaceré zahraničné weby preto usudzovali, že sa Apple TV dodáva s dvoma typmi ovládačov – jedným s podporou Siri a druhým bez Siri a taktiež potrebných zabudovaných mikrofónov. Nakoniec sa však zdá, že obmedzenie je len softvérové a všetky ovládače pre Apple TV sú identické. Skutočnosť, ktorá úprimne dáva z logistického pohľadu oveľa väčší zmysel.

Český server appliste.cz potvrdil, že Siri je možné používať napríklad aj na Apple TV modeloch zakúpených v susedných Čechách. Jediné, čo stačí urobiť, je zmeniť nastavenia účtu pod položkou iTunes a App Store > Predvoľby > Umiestnenie. Po nastavení regiónu na Spojené štáty by sa mala Siri automaticky spojazdniť a dokonca by sa mal sprístupniť aj americký App Store.

Zdroj: appliste.cz

Siri bude samozrejme dostupná len v angličtine (prípadne v inom z podporovaných jazykov), no Apple údajne pracuje na jej rozšírení aj do ostatných krajín.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.