Pozrite si video zachytávajúce záhadné autá patriace Apple

Ostatné dni obleteli internet chýry o tom, že Apple možno pracuje na tajnom projekte – aute, ktoré sa dokáže samo riadiť. Zdrojom týchto špekulácií sú autá Dodge, ktoré patria Apple, a v ostatnom čase ich je možné vidieť jazdiť v okolí centrály Apple so záhadnou konštrukciou na ich streche. O niečo reálnejšou alternatívou k špekuláciám, podľa ktorých Apple pracuje na vlastnom elektrickom aute, ktoré má na plnej čiare prekonať elektromobily Tesla, je, že Apple pripravuje zlepšenie pre svoje mapy, na čo potrebuje skenovať prostredie. Otázkou je, o čo presne by malo ísť. Jednou z možností je niečo podobné k službe Street View od Google, ktorá umožňuje pohyb po mape aj z pohľadu prvej osoby.

K tomu, že konštrukcia skutočne obsahuje senzory umožňujúce automatické riadenie auta, sa však prikláňajú aj Financial Times či The Wall Street Journal, podľa ktorých má Apple stovky zamestnancov pracujúcich na tajnom elektrickom aute, a zároveň zamestnáva ďalších automobilových expertov. Ak aj skutočne na takomto projekte pracuje, to ešte neznamená, že niekedy Apple auto uzrie svetlo sveta. Apple sa môže sústrediť len na vývoj a prípadne využiť niektoré technológie získané touto cestou pre svoje ostatné produkty.

komentáre
  1. apple na projekte auta? asi naka sranda ne, ked samsung bude robit vznasadla apple predstavy bicykel.. 5 rokov sa spekuluje o tv a debyze, neto este auto, max testuju carplay alebo mozno americanom chcu vylepsit mapy, mozno antenu na iphonoch.. al najskor iba akoze neco testuju nech maju podklady na patentovy urad, mozno tak koleso alebo volant;)
    informatyvna hodnota clanku 14%
    uz sem chodim iba zo zotrvacnosti

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.