Používatelia sa sťažujú na pomalé a nespoľahlivé Touch ID v iOS 9.1

Pred necelými troma týždňami vydal Apple aktualizáciu iOS 9.1, ktorá mala okrem iného za úlohu opravovať množstvo chýb, ktoré sa objavili s vydaním iOS 9. Nebol to pritom prvý update systému a zrejme tento rok nebude ani posledným – Apple už testuje ďalšiu verziu 9.2. Každá aktualizácia však okrem opravy chýb so sebou prináša aj chyby ďalšie.

Aktuálnym problémom pre mnohých používateľov verzie iOS 9.1 sú pomalé reakcie Touch ID, či dokonca jeho nefunkčnosť. Na oficiálnom fóre podpory sa objavuje množstvo sťažností a o probléme začiatkom týždňa písal aj magazín Forbes. Chyba údajne ovplyvňuje len malý počet používateľov, no je zrejmé, že ide o bug v najnovšom systéme.

Citeľné spomalenie senzora Touch ID na iPhone 6 sme si po update na iOS 9.1 všimli aj my v redakcii. Pri jednej príležitosti telefón dokonca odmietol skenovať prst úplne. Podobný problém používatelia zažili aj minulý rok s iOS 8.0.1, no vtedy išlo o oveľa väčšie fiasko – okrem nefunkčného senzora odtlačkov sa mnohým používateľom zablokovali aj mobilné dáta.

Spozorovali ste spomalenie, alebo nespoľahlivosť Touch ID s príchodom iOS 9.1 aj vy?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.