iOS 9: Ako vytvoriť upozornenia založené na polohe so Siri

Vďaka užitočnej funkcii v iOS 9 si môžete cez Siri nastaviť upozornenia založené na polohe.

siri1

Najužitočnejšou možnosťou je nastavenie upozornenia, keď opustíte alebo dorazíte do konkrétneho miesta ako napríklad do práce alebo domov. Nato, aby ste mohli túto funkciu využívať, musíte povoliť lokalizačné služby na iPhone.

Povolenie lokalizačných služieb pre upozornenia

Choďte do Nastavenia > Súkromie > Lokalizačné služby > Pripomienky a povoľte službu.

upozornenia-siri

Ďalej je potrebné nastaviť svoju adresu domu a práce cez kontakty. Prejdite do Kontakty > Upraviť a zadajte svoju adresu domu a práce vo svojom profile. Správnosť si môžete overiť otázkou pre Siri v zmysle ,,Where do I live?”.

pripomienky- Siri2

Po týchto nastaveniach môžete Siri požiadať o vytvorenie upozornenia typu ,,Pripomeň mi poliať kvety, keď prídem domov.”

Túto funkciu môžete využiť aj pri vytvorení pripomienky, keď prechádzate popri istom mieste. Pripomienka môže vyzerať napríklad takto: ,,Pripomeň mi, aby som sa zastavil, keď budem prechádzať okolo tohto domu.”

Upozornenia môžete zdieľať aj so svojou rodinou. Zapnutie rodinného zdieľania povolíte cez Nastavenia > iCloud > Nastaviť rodinné zdieľanie > Povoliť. Následne v upozorneniach nastavíte zdieľanie s rodinou. Môžete tak zadať požiadavku pre Siri, aby napríklad ostatní členovia rodiny zavolali vybranej osobe, keď dorazíte domov.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.