Podujatie Spring Forward #2: Predajnosť iPhonov, nové smerovanie v oblasti medicínskeho výskumu

Po predstavení HBO Now a najnovšej ukážky zo seriálu Game of Thrones obrátil Tim Cook pozornosť na iPhone 6. Podľa mnohých najlepší smartfón na svete pomohol Applu k prekonaniu hranice 700 miliónov predaných smartfónov. Rast predaja iPhonov bol medziročne takmer dvojnásobkom zbytku trhu so smartfónmi. Na čo je Apple najviac pyšný je, že spokojnosť majiteľov iPhonov 6 je až 99 %.

Dôležitými súčasťami iOS zariadení sú v súčasnosti CarPlay, ktorý mení spôsob, akým používame iPhone v aute, HomeKit, ktorý pretvára naše domácnosti na inteligentné, a napokon Health, aplikácia zameraná na monitorovanie zdravia.

Práve medicínsky výskum bol tým, na čo sa prezentácia ďalej zamerala. Vyše 700 miliónov iPhonov má pomôcť posunúť lekársky výskum na novú úroveň. K tomu pomôže najmä nový ResearchKit pre vývojárov, ktorý umožňuje jednoduchú tvorbu aplikácií na monitorovanie zdravia. Má ísť o výrazný pokrok oproti súčasnému stavu, keď doktori získavajú informácie o pacientoch len v rámci pravidelných návštev, ktoré sú často ďaleko od seba a poskytujú informácie len jedným smerom.

Na pódiu boli predvedené aj základné aplikácie určené pre pacientov s Parkinsonovou chorobou, kardiovaskulárnymi ochoreniami, astmou, diabetom a rakovinou prsníka. Ich hlavným prínosom je obrovská vzorka pacientov, ktorá má pomôcť lepšie pochopiť, ako choroba zasahuje do ich života. Ako je u Apple zvykom, ani v tomto prípade sa nemusíte obávať o svoje súkromie. Apple neuvidí žiadne dáta a len vy rozhodnete o tom, aké dáta zdieľate a s ktorými inštitúciami.

ResearchKit bude k dispozícii už budúci mesiac, spomínaných prvých päť aplikácií už dnes. ResearchKit bude navyše OpenSource, takže k nemu bude mať prístup každý.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.