Philips predstavil slúchadlá s potlačením okolitého šumu bez potreby nabíjania

Medzi drahšími modelmi slúchadiel mnohých výrobcov nájdete v ponuke aj modely, ktoré dokážu aktívne eliminovať okolitý šum. Ideálne je to napríklad pri cestovaní v hlučných dopravných prostriedkoch, kde s takýmito slúchadlami nemusíte pridávať hlasitosť, aby ste prehlušili okolie. Nevýhodou takýchto slúchadiel je to, že aktívne potlačenie šumu vyžaduje dodatočné napájanie, a to v podobe nabíjateľného adaptéra alebo alkalických batérií. Philips však teraz predstavil nový model slúchadiel Fidelio NC1L, ktoré nevyužívajú tradičný slúchadlový konektor, ale pripájajú sa cez Lightning konektor na iOS zariadeniach. Vďaka tomu nevyžadujú batérie a vystačia si s energiou z Lightning portu. Slúchadlá poskytujú vysokú kvalitu zvuku vďaka konvertoru, ktorý dokáže prevádzať 24-bitový digitálny signál na analógový. So slúchadlami môžete príjmať hovory a nechýba ani možnosť vypnúť rušenie šumu napríklad v situácii, keď potrebujete vnímať svoje prostredie. Cena slúchadiel je stanovená na 299 USD, v USA by to mali byť dostupné už čoskoro.

Zdroj: The Verge

komentár
  1. som zvedavy ako budu hrat, vyzera to velmi zaujimavo. Dufam ze do rady fidelio sa nezaradia len marketingom ale aj zvukovo. Mohli by vsak pridat aj moznost klasickeho 3,5mm jacku bez NC.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.