Nové betaverzie OS X a iOS prinášajú smajlíky párov rovnakého pohlavia a rôzne farby pleti

V novembri minulého roka sme vás informovali o novom štandarde emoji, ktorý má priniesť smajlíky v rôznych odtieňoch pleti. Smajlíky odlišujúce sa podľa farby pokožky sa v najnovších betaverziách iOS a OS X stávajú realitou, a tak ich už čoskoro budú mať k dispozícii aj bežní používatelia. Odlišné farby pleti budú k dispozícii u vybraných smajlíkov zobrazujúcich ľudí. K dispozícii sú rôzne možnosti od žltej cez bielu po čiernu. Ďalšou novinkou sú aj smajlíky zobrazujúce páry rovnakého pohlavia s deťmi alebo bez. Apple sľúbil väčšiu diverzitu v ponuke emotikon emoji už v roku 2014, sľub bude zrealizovaný v iOS 8.3 a OS X 10.10.3.

Emoji v OS X 10.10.3. Zdroj: MacRumors

komentárov
  1. Zaujímavejšie je , že práve vydaný iOS 8.3 beta2 prináša podporu Siri v jazyku ruština, dánčina, holandčina, portugalčina, švédčina, thajština, turčina a indická angličtina.

    0
    0
  2. Tak to je dosť zlé, keď už máme homosexuálov aj medzi smajlíkmi. To je neskutočné. O chvíľu budú chcieť aj iný toaletný papier, lebo je to diskriminácia…

    0
    0
  3. Kde sme marrecek? Mame 21. storocie … a nie stredovek, ako prezradza tvoje zmyslanie. Apple sa v poslednych rokoch stale viac angazuje v boji proti diskriminacii mensin … marrecek, Filip a iny su dokazom toho, ze tieto kroky su opodstatnene a viac nez len potrebne

    0
    0
  4. PeterL: preco by som mal byt toho dokazom??? neviem ktory normalny clovek potrebuje mat smajlika dvoch buzikov s detmi???

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť