Nová žiadosť o patent odhaľuje práce na novom inteligentnejšom styluse

Jedným z hlavných prelomov, ktorý do sveta smartfónov priniesol iPhone bolo ovládanie prstami a technológia multi-touch. Predtým ako Steve Jobs predstavil prvý iPhone, nezabudol si kopnúť do PDAčiek neprirodzene ovládaných stylusmi. Na konferencii D8 v roku 2010 Jobs zdôraznil ako boli predošlé riešenia odsúdené na zánik práve kvôli stylusom a komplikovanému ovládaniu. Dizajnéri v Apple si v devädesiatych rokoch sami prešli vývojom vreckových počítačov a dobre vedeli aké je komplikované spraviť z nich naozaj ľahko používateľné zariadenia. Nedávne patentové žiadosti Applu však naznačujú, že vývoj stylusov bol znovuzrodený a možno prinesie zaujímavé novinky.

Koncept nového Apple stylusu od Martina Hajeka. Zdroj: martinhajek.com Patently Apple včera zverejnil report o vyvíjanom inteligentnom pere pre iPad. Žiadosť o posledný patent súvisiaci s touto témou bol Applom podaný len na jeseň, vývoj sa teda zdá byť aktívny. Celé jeho znenie je dostupné na stránkach patentového úradu USA. Jedným z možných akcelerátorov môže byť pripravovaný 12,9″ iPad Pro. V prípade, že by sa dohady o veľkom iPade nevyplnili alebo by sa Apple rozhodol ho nechať rozpracovaný v šuflíku, možné je aj očakávať úplne nové zariadenie Apple Pen, ktoré by mohlo napríklad fungovať aj nezávisle od iPadu.

Schéma pera z poslednej žiadosti o patent od Apple. Popis a ďalšie obrázky sú dostupné na appft.uspto.gov.

Hoci na bežné používanie iPadu pero netreba, mnohí ho využívajú na prácu s grafickými aplikáciami. Keď pred niekoľkými rokmi prišla na trh aplikácia Paper od FiftyThree a neskôr aj ďalšie od Adobe a ďalších, stylusy pre iPad zaznamenali rýchly nárast popularity. The Verge priniesol pekný prehľad toho, čo trh ponúkal. Čas plynul ďalej a samotní FiftyThree prišli so svojou inteligentnou ceruzkou Pencil, ktorá je dodnes veľmi populárna a už sa predáva i v obchodoch Apple. Nedávno prišiel aj Adobe so svojim vlasným zariadením — Adobe Ink & Slide.

Je teda zrejmé, že o stylusoch ešte budeme počuť. A nie o tých starých „yuck“ stylusoch, ale o nových a lepších.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť