Nexus 6 mal mať snímač odtlačkov prstov, akvizícia AuthenTecu Applom tomu zabránila

Netrvalo dlho a po predstavení iPhonu 5s s Touch ID, teda snímačom odtlačkov prstov, sa rýchlo prispôsobila aj konkurencia ako napríklad Samsung, a taktiež predstavili smartfóny so snímačom odtlačkov prstov, aj keď s nepríliš vydareným prevedením. Vlajková loď Googlu vyrábaná Motorolou, smartfón Nexus 6 lákajúci 6″ displejom či čistou verziou Androidu, však snímač odtlačkov prstov nemá. Bývalý CEO Motorola Mobility však prezradil skutočný dôvod, prečo na zadnej strane Nexusu 6 podobný snímač nenájdete. Motorola to však plánovala, no keď Apple v rámci akvizície získal spoločnosť AuthenTec, Motorola tým prišla o najlepšieho dodávateľa tejto technológie. Ostatní výrobcovia sa kvalite senzorov AuthenTecu nevyrovnajú, a tak sa ho Motorola nakoniec rozhodla vynechať.

Veľkí rivali – Nexus 6 a iPhone 6 Plus. Zdroj: PhoneArena

Touch ID na iPhonoch umožňuje jednoduché a rýchle odomykanie telefónu bez zdržania či narušenia bežných používateľských návykov majiteľov iPhonov. Od iOS 8 sa možnosti Touch ID ďalej rozširujú, a tak môžete odtlačkom prstov odomykať aj aplikácie internet bankingu alebo ich využijete napríklad pri platbách Apple Pay, ktoré je zatiaľ dostupné len v USA, no v najbližších mesiacoch by mali byť platby novej generácie dostupné aj u nás.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.