Našli sa dôvody záťaže batérie iOS Facebook aplikáciou

Nová aktualizácia iOS Facebook aplikácie odstránila hlavné problémy spôsobujúce záťaž batérie, ktorú niektorí užívatelia pociťovali v posledných týždňoch.

Napriek tomu, že informácie k aktualizácii uvedené na App Store neobsahujú odpovede na otázky týkajúce sa problému, Facebook technický manažér Ari Grant vysvetľuje príčiny v príspevku (zdroj: TechCrunch). Podľa Granta k problému prispelo niekoľko faktorov, vrátanie CTU spina v sieťovom kóde a prehrávania zvuku na pozadí aplikácie.

Prvý problém sa týkal CTU spina v sieťovom kóde. Ten je ako dieťa v aute, ktoré sa vás pýta „Už sme tam? Už sme tam? Už sme tam?” a nedostáva odpoveď. Tento opakujúci sa proces spôsoboval záťaž batérie. Vydaná aktualizácia aplikácie zahŕňa niekoľko vylepšení, ktoré by mali znížiť záťaž.

Druhý problém sa týkal prehrávania zvuku. Ak zatvoríte aplikáciu potom, čo sledujete video, zvuk z videa sa niekedy prehráva aj naďalej, napriek tomu, že ho nie je počuť. Je to podobné tomu, ako keď vám hudobná aplikácia prehráva hudbu na pozadí, len vy ju nemáte zámerne otvorenú, pretože pri počúvaní robíte aj niečo iné. V tomto prípade to ale úmyselné nebolo. Naše opravy, ktoré vyšli s aktualizáciou aplikácie, tento problém so zvukom vyriešili a prehrávanie na pozadí úplne odstránili.

Dva spomínané problémy boli podľa Granta odstránené a užívatelia by zmeny mali vidieť po aktualizovaní novej verzie aplikácie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.