Na Final Cut Pro X už zabudol aj Apple

Zdá sa, že ani štyri roky po predstavení Final Cut Pro X vo svojej brandži nerobí vlny. Kedysi obľúbený profesionálny softvér na editáciu videa totiž po vydaní svojej desiatej verzie narazil u mnohých používateľov na odpor – program stratil množstvo pro funkcií a ľuďom sa taktiež nepáčilo príliš jednoduché rozhranie zamerané na bežných spotrebiteľov.

Aj keď sa v najbližších updatoch mnoho funkcií vrátilo, svetlé časy Final Cut sú už pravdepodobne za nami. O niečom svedčia aj nedávne pracovné ponuky na stránke Applu. Server The Verge dal do pozornosti napríklad pozíciu Assistant Editor pre Beats by Dre, ktorá vyžaduje prax s konkurenčnými aplikáciami ako Adobe Premiere, či Avid Media Composer, nie však s vlastným softvérom od Applu.

job-listing-beats

Možno sa ohľadom situácie s Final Cut Pro X ešte dočkáme dočkáme vítaného zlepšenia. Čoraz viac to však vyzerá, že sa bude opakovať situácia s Aperture, ďalším profesionálnym programom od Applu, ktorého vývoj spoločnosť zastavila začiatkom tohto roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.