Apple a ostatní technologickí giganti vytvorili koalíciu na zlepšenie finančných služieb

Apple, spolu s ostatnými technologickými korporáciami ako Google, Amazon a PayPal, spojili svoje sily a oznámili vznik novej koalície Financial Innovation Now, ktorej úlohou bude zlepšiť vládnu legislatívu týkajúcu sa finančných služieb. Ich cieľom bude predovšetkým rozšírenie povedomia o nových platobných službách ako Apple Pay a Google Wallet aj medzi politikov a zabrániť tak prijatiu zákonov, ktoré by mohli teoreticky zabrániť inovácii vo finančnom sektore.

Začiatkom roka sa napríklad v americkom Missouri objavil návrh zákona, ktorý by pri platbe prostredníctvom Apple Pay vyžadoval preukázať svoju totožnosť občianským preukazom. To ide proti všetkému, na čom je Apple Pay založená – jednoduchosti a anonymite. Zákon síce neprešiel, no presne kvôli takýmto prípadom sa technologické spoločnosti rozhodli preventívne konať.

Apple Pay sa síce postupne rozširuje aj na medzinárodné trhy, no Apple sa zatiaľ sústredí prevažne na jeho uchytenie na domácej pôde. Len pred dvoma týždňami napríklad na zoznam podporovaných bánk pribudlo 70 nových amerických inštitúcií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.