Microsoft predstavil tretiu generáciu svojho tabletu Surface

Aj keď sa Microsoftu doposiaľ nepodarilo na trhu tabletov preraziť, nevzdáva to s nimi a snaží sa poučiť z minulosti. Výsledkom tejto snahy je tretia generácia tabletu, Surface 3, ktorá má byť úplnou náhradou notebooku. Namiesto obmedzeného tabletového systému na ňom máte k dispozícii plnohodnotný Windows 8.1 vrátane desktopových aplikácií. Po hardvérovej stránke ponúka Surface 3 10,8″ Full HD displej, štvorjadrový procesor Intel Atom 1,6 GHz, 2/4 GB RAM v kombinácii s úložným priestorom 64/128 GB za cenu 499/599 USD.

Ponuka portov je pomerne štedrá – USB 3.0 štandardnej veľkosti, micro USB na nabíjanie, Mini DisplayPort, čítačka kariet microSD, konektor pre slúchadlá a pripojiteľné puzdro. K dispozícii sú aj modely s 4G LTE a batéria by mala stačiť na jeden pracovný deň.

Súčasťou Surface 3 je aj vyklápací stojan, samostatne predávané puzdro obsahuje klávesnicu a touchpad. Samozrejmosťou je bezplatný upgrade na Windows 10 a ročné predplatné Office 365 pre každého zákazníka zadarmo. Predobjednávky začínajú už teraz, prvé kusy sa k zákazníkom dostanú začiatkom mája. Verzie s 4G LTE budú k dispozícii až koncom júna. Viac informácií nájdete na oficiálnych stránkach.

K dispozícii je aj Surface Pro 3 s väčším displejom (12″), výkonnejšími procesormi (Intel Core štvrtej generácie) a cenou začínajúcou na 799 USD bez klávesnice.

komentárov
  1. Ja som si kúpil Surface Pro 2 ako experiment, lebo som mal iPad (štvrtú generáciu). Od vtedy sa už neviem vrátiť k iOS na tablete. Surface s plným Windowsom je oveľa flexibilnejší. Teraz mám Pro 3 a nič mi na tom tablete nechýba…

    0
    0
  2. Prave, ze by som povedal, ze konecne nasli cielovku, ked sa vykaslali na vsetky mobilne verzie OS. Da sa do toho totiz nahodit photoshop a tym padom clovek moze pracovat kdekolvek bez toho, aby musel zapajat wacomacky tablet do notebooku. Skoda, ze aj apple nepriniesol nieco bez hybridneho OS, ale to zase BFU nepotrebuje. Celkom zaujimave sledovat to otacanie pozicii, kde MS si zacina viac a viac podchytavat pro segment a apple bfu segment (a zaroven ten pro opustat – zrusenim finalcutu, aperture, matnych obrazoviek, 17″ notebookov a pod).

    0
    0
  3. No s tym ze Microsoft si viac podchytava pro segment nesuhlasim.On tam doziva. Penetracia iPhonov a iPadov v profi segmente je radovo vyssia ako Windows tabletov nehovoriac, ze Apple momentalne spolupracuje s IBM na tvorbe softwaru a harwaru pre korporatnu sferu.

    0
    0
  4. Ja som si pred 3 rokmi kupil iMac prave pre Aperture a Photoshop, proste ako profi user. Kupil som to asi v dobe ked to zacalo ist dole vodou. Pomaly ale isto pre profi pracu neostane na apple nic.
    Windows ide stale svojou cestou, pri ktorej som trpel dlhe roky. A je mi luto, ze sa budem musiet mozno niekedy k tomu opat vratit, pretoze sila apple sa vytraca.
    Zacali sa robit telefony, tablety, hodinky a ani jedno z toho nie je urcene pre profi pouzivanie. To ze su iPady pretlacane vo firmach a v skolach neznamena ze sa na nich da realne pracovat. Ano, idu tam maily, poznamky, web…viac ma naozaj uz nenapadne. A ano, vlastnim aj iPhone aj iPad a ani jedno zariadenie by som nemal, keby nemam iMac. Mal by som android. Lebo by som dostal za rovnaku cenu rovnako muziky.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.